Psycholoog

(Psychologische) klachten en problemen kunnen ontstaan als mensen er niet meer uitkomen, op eigen kracht of met hulp van naasten. Dat kan de kwaliteit van leven sterk beïnvloeden. Dit kan te maken hebben met de situatie waar iemand in zit, de omgang met anderen of als iemand het moeilijk heeft met zichzelf. Voorbeelden zijn: somberheid, slaapproblemen, paniekaanvallen, sociale angst, fobieën, trauma’s, overmatig piekeren, subassertiviteit, burnout, communicatieproblemen, overmatige emotionaliteit, vastlopen in dezelfde patronen of problemen met het zelfbeeld. Afhankelijk van de complexiteit en de ernstmaat van uw problemen zal uw huisarts u verwijzen naar de Generalistische Basis GGZ of de Specialistische GGZ. In de praktijk kunt u terecht bij de volgende psychologen:

GR1PP:

Mw. N. van den Ameele, GZ-psycholoog en Dhr. P. Schuitemaker, GZ-psycholoog zijn werkzaam in de praktijk voor de Generalistische Basis GGZ (voorheen 1e lijnspsychologie).

Indien u een schriftelijke verwijzing van de huisarts heeft, kunt u een afspraak maken via het aanmeldbureau van GR1PP op telefoonnummer 015 260 8992.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.gr1pp.nl.

PsyHart:

Mw. B. Rouppe van der Voort, klinisch psycholoog / psychotherapeut  voor de Specialistische GGZ (voorheen 2e lijnspsychologie). Indien u een schriftelijke verwijzing van de huisarts heeft, kunt u een afspraak maken via bernadette@psyhart.nl of 06 16 418 481. Zoeterwoudseweg 7H  2321 GL Leiden 

Voor meer informatie en andere mogelijkheden kunt u kijken op www.psyhart.nl.

Per 01-01-2014 geldt geen eigen bijdrage meer. Uw eigen risico wordt wel eerst aangesproken. Meer informatie kunt u krijgen via uw zorgverzekeraar.